Myyr York Park (2022-2023)

Taiteellinen suunnittelu: Jesse Pasanen ja Essi Ruuskanen

Tuotanto: Jenni Väisänen
Tilaaja: Vantaan kaupunki
Sijainti: Jönsaksentie 6, Myyrmäki

Ida Lindgren 07

Kaupunkilaisten oma urbaani puisto keskellä Myyrmäkeä

Myyräncolon, Velmun ja SAV Taidekollektiivin yhteistyönä ja Vantaan kaupungin rahoituksella jo kahtena kesänä on Myyrmäkeen rakennettu urbaani kesäpuisto. Myyr York Parkista on löytynyt Vantaan kesälavan lisäksi katukoriskenttä, kaupunkiviljelyä, tilataideteoksia, katutaidetta, kasvihuonebussi, anniskelualue, lasten leikkialue sekä yleistä, maksutonta oleskelutilaa kaikille kaupunkilaisille. Tällä sivulla nähtävät valokuvaaja Ida Lindgrenin filmikuvat vievät meidät kesän 2023 tunnelmiin, kun parkin teemana olivat “Juhannustanssit”.

Maikki Rantala

Maikki Rantalan teoksessa lounaisella julkisivulla
Kipinä-talon lukiolaisia ja muita oppijoita tervehtii Hyvinkään tulevaisuutta edustava moderni seikkailijahahmo, joka rohkeasti katsoo tulevaan
yhdessä robottiystäviensä kanssa.

Hahmolla on Hyvinkään Sveitsin innoittamat mielikuvitukselliset hiihto- ja seikkailuvarusteet. Kaupungin rikkaasta menneisyydestä ja teoksen sijainnista johtuen Rantalan teoksessa on viitteitä
Hanko-Hyvinkää-rataan ja Rentton kenkätehtaaseen. Niistä katsojaa muistuttavat teoksessa pääosassa
olevat suuret saappaat, joista yksi on muuntunut veturiksi.

Ida Lindgren 08
Ida Lindgren 09
Ida Lindgren 10

Essi Ruuskanen

Essi Ruuskasen teos kaakkoisen julkisivun vasemmalla puolella juhlistaa alueeseen liittyvää suomalaisen kengänteon historiaa. Teoksessa esiintyy erilaisia nahan parkitsemiseen käytettyjä kotimaisia kasveja, kuten kanerva, rätvänä, paju, kuusi, rohtoraunioyrtti, sianpuolukka ja tammi. Ennen teollista kengänvalmistusta kengät tehtiin usein oman talon eläinten nahasta, joten parkitseminen oli tärkeä taito ja suutarille vietiinkin usein omat nahat mukana.

Jesse Pasanen

Jesse Pasasen teos koillisella julkisivulla sekä kaakkoisen julkisivun oikealla puolella on kollaasimainen kokonaisuus lähialueen historiaa ja siihen liittyvää tunnelmaa ratatöistä, rautatien ja höyryvetureiden elementeistä ja vanhasta Hyvinkäästä.

Teoksen kuva-aiheet perustuvat historiallisiin kuviin eri aikakausilta. Keskeisessä roolissa on puun kannon vuosirenkaat, jotka kuvastavat sekä ajan kulua että ihmisen ympäristöä muokkaavaa toimintaa kuten rautateiden rakentamista.

Edellinen
Edellinen

Katutaidetunnelit (2013–2017)